مبانی نظری و پیشینه تحقیق مهارت های هیجانی 36 صفحه
دانلود مبانی نظری و پیشینه تحقیق مهارت های هیجانی که در آن به بررسی (چارچوب) ادبیات نظری و پیشینه نظری پژوهش در تحقیقات داخلی و خارجی می پردازیم.
مشخصات فایل
تعداد صفحات | 36 |
حجم | 230 کیلوبایت |
فرمت فایل اصلی | docx |
دسته بندی | روانشناسی و علوم تربیتی |
توضیحات کامل
مهارتهای هیجانی شامل طبقه وسیعی از مهارتها میباشند از قبیل: توانایی در شناسایی هیجانات، ابراز هیجانات،همدلی کردن ومدیریت هیجانات چالشبرانگیز.به عبارت دیگر مهارتهای هیجانی شامل روشهای اکتسابی هرفرد برای شناسایی کردن،سازماندهی کردن وابراز هیجاناتش وهمچنین نحوه پاسخگویی او به هیجانات دیگران میباشد (کردوا، جی و وارن،2005).
تعریف هیجان
واژهای که تحت عنوان هیجان به آن اشاره میشود اصطلاحی است که روانشناسان و فلاسفه بیش از یک قرن درباره معنای دقیق آن به بحث و جدل پرداختهاند. درفرهنگ لغات انگلیسی اکسفورد، معنای لغوی هیجان چنین ذکر شده است « هرتحریک یا اغتشاش در ذهن، احساس عاطفه، هر حالت ذهنی قدرتمند یا تهییج شده». لغت هیجان را برای اشاره به یک احساس، افکار، حالتهای روانی و بیولوژیکی مختص آن و دامنهای از تمایلات شخص برای عمل کردن براساس آن به کار میبرند (مارشال ریو،1385).
در زمینه تحقیقات داخلی در حوزه مهارتهای هیجانی میتوان به پژوهشی اشاره کرد که بشارت (1384) در آن به بررسی تاثیر هوش هیجانی بر کیفیت روابط اجتماعی پرداخت. یافتههای این پژوهش نشان داد که بین هوش هیجانی و مشکلات بینفردی دانشجویان همبستگی منفی معنادار وجود دارد. هوش هیجانی، هم چنین با زمینههای مختلف مشکلات بینفردی دانشجویان، هم چون قاطعیت، مردم آمیزی، صمیمیت، و مسئولیت پذیری، همبستگی منفی معنادار دارد. هوش هیجانی، با تقویت سلامت روانی، توان همدلی با دیگران، سازش اجتماعی، بهزیستی هیجانی، و رضایت از زندگی، مشکلات بینفردی را کاهش میدهد و زمینه بهبود روابط اجتماعی را فراهم میسازد. هوش هیجانی، هم چنین از راه ویژگیهای ادراک هیجانی، آسان سازی هیجانی، شناخت هیجانی و مدیریت هیجانها، و با سازوکارهای پیش بینی، افزایش توان کنترل، و تقویت راهبردهای رویارویی کارآمد، به فرد کمک میکند تا کیفیت روابط اجتماعی را بهتر سازد.
فهرست مطالب
موضعگیریهای نظری درخصوص مهارتهای هیجانی
2- 2-1 تعریف مهارتهای هیجانی
2-2-2 تعریف هیجان
2-2-3 ابعاد هیجان
2- 2-4 تاثیر مهارتهای هیجانی بر وضعیت روانشناختی
2-2-5 تقویت مهارتهای هیجانی
2-2-6 نظریههای مهارتهای هیجانی
2-2-6-1 نظریه مایر و سالووی
2-2-6-2 رویکرد مختلط
2-2-6-3 مدل مهارتهای هیجانی گلمن
2-2-6-4 مدل مهارتهای هیجانی بار-آن
یشینه تحقیقاتی
پیشینه داخلی
پیشینه خارجی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع انگلیسی
توضیحات بیشتر و دانلود
صدور پیش فاکتور، پرداخت آنلاین و دانلود
درباره این سایت